Linkovi

Neko u avionu namerno isključio komunikaciju?


Žena piše poruku za putnike na letu broj 370 "Malezija Erlajnsa" na zidu jednog tržnog centra u Kuala Lumpuru
Žena piše poruku za putnike na letu broj 370 "Malezija Erlajnsa" na zidu jednog tržnog centra u Kuala Lumpuru

Premijer Malezije Nažib Razak nije rekao da je avion otet, ali je njegova današnja izazvala nove spekulacije o tome zbog čega je avion tipa Boing 777 isčezao...

Premijer Malezije Nadžib Razak izjavio je da postoji "visok stepen sigurnosti" da je neko namerno isključio sisteme za komunikaciju na avionu kompanije "Malezija Erlajns", koji je nestao prošle subote.

Razak međutim nije rekao da je avion otet, ali je njegova današnja izazvala nove spekulacije o tome zbog čega je avion tipa Boing 777 isčezao.

Premijer je dodao da je prijemnik u pilotskoj kabini isključen negde u blizini malezijske granice, pre nego što je letelica zaokrenula ka zapadu, potezom koji je - kako se izrazio - "u skladu sa namernom akcijom".

Razak je takođe rekao da uprkos izveštajima medija o otmici, malezijske vlasti istražuju sve moguće razloge zbog kojih bi avion promenio planiranu rutu, naglašavajući da zvaničnici sada preusmeravaju istragu na posadu i putnike.

Premijer je potvrdio da je avion razmenjivao signale sa satelitom više od šest i po sati pošto je primarni kontakt sa kontrolom letenja izgubljen i da vlasti sada pokušavaju da pronađu avion u dva moguća koridora - jedan počinje od granice Kazahstana i vodi ka severu Tajlanda, a drugi južno prema jugoistoku Indijskog okena.

Razak je takođe najvaio prestanak potrage u Južnom kineskom moru.
XS
SM
MD
LG