Linkovi

Nedovoljna poseta na Olimpijadi


Ceremonija otvaranja Olimpijade

Olimpijada: Na televizijskim snimcima se vide prazni redovi sedišta u Vimbldonu, u Centru za vodene sprotove, na fudbalskim stadionima

Organizatori Londonske olimpijade istražuju zbog čega je na različitim sportskim nadmetanjima prvih dana bilo mnogo praznih sedišta na tribinama. Na televizijskim snimcima se vide prazni redovi sedišta u Vimbldonu, u Centru za vodene sprotove, na fudbalskim stadionima i u drugim objektima, što izaziva ljutita reagovanja navijača koji nisu mogli da kupe ulaznice.

Britanski ministar kulture Džeremi Hant je izjavio da su blokovi praznih sedišta bili rezervisani za pokrovitelje Igara, ali da su karte za ta sedišta trebalo da se ponude publici ukoliko su oni bili sprečeni da dođu. Među današnjim sportskim događajima, zvezde američke košarkaške lige Kobi Brajant i Lebron Džems iz Majamija, nadmetaće se sa svojim francuskim kolegama od kojih neki takođe igraju u Sjedinjenim Državama.

U francuskoj reprezentaciji igraju pored ostalih igrači San Antonija Toni Parker i Boris Dijao i Nikola Batum, igrač Portlenda. Danas počinju i nadmetanja u gimnastici za žene. Američki plivač Rajan Lohti je juče osvojio zlatnu medalju u trci na 400 metara mešovito, pobedivši i slavnog Majkla Felpsa koji je bio četvrti. To je bio prvi put da Felps na olimpijskom nadmetanju nije uspeo da osvoji ni bronzanu medalju.

U ženskom plivanju, učenica američke srednje škole Lija Nil, osvojila je sa svojim drugaricama iz ekipe bronzanu medalju u trci na 4 puta 100 metara slobodno. Zlato su osvojile Australijanke, a srebro plivačice iz Holandije.
XS
SM
MD
LG