Linkovi

Tramp nazvao bivšu saradnicu "psom" koji je zaslužio da bude otpušten


Bela kuća, Omarosa i zabrinutost zbog tajnih snimaka
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

Nastavlja se skandal izmedju predsednika Donalda Trampa i bivše saradnice u Beloj kući i zvezde rijaliti šou programa Omarose Manigolt Njuman, koja je objavila snimke svojih razgovora sa predsednikom i šefom osoblja u Beloj kući. Predsednik Tramp je nastavio da napada bivšu saradnicu nazvavši je “psom” koji je zaslužio da bude otpušten. Omarosa Njuman kaže da je tajno snimila audio, što je podstaklo pitanja o mogućem kršenju bezbednosnih propisa u Beloj kući.

Omarosa Manigolt Njuman je jedna od Trampovih saradnika koji su počeli da rade za njega i u Beloj kući kada je došao na položaj. Ona Trampa poznaje više od deset godina, jer se pojavila u njegovom rijaliti TV šou “Šegrt".

Medjutim, u intervjuu za mrežu NBC, Omarosa je istakla da želi da govori bez zadrške o otpuštanju i vremenu koje je provela u Beloj kući.

Omarosa je u nedelju objavila snimak razgovora kada ju je otpustio šef osoblja Džon Keli u specijalnoj sobi za planiranje operacija u Beloj kući. Dan kasnije objavila je još jedan simak koji, kako tvrdi, dokazuje da Tramp nije znao da je ona otpuštena.

"Nisam to znao. Dodjavola. Ne dopada mi se uopšte što odlaziš”, rekao je Tramp u telefonskom razgovoru.

Predsednik Tramp i Omarosa Manigolt Njuman na sastanku u Beloj kući (arhivski snimak)
Predsednik Tramp i Omarosa Manigolt Njuman na sastanku u Beloj kući (arhivski snimak)

Soba za planiranje u Beloj kući ("situation room") je rezervisana za najosetljivije i najkritičnije razgovore o bezbednosnim pitanjima. Oni koji prisustvuju sastancima u toj prostoriji obično ne mogu da unesu svoje elektronske uredjaje.

Bezbednosni analitičari su zabrinuti zbog tajnih snimaka u toj prostoriji. Portparolka Bele kuće Sara Sanders rekla je da su ti snimci otvoreno kršenje nacionalne bezbednosti, rekavši da je Omarosa besna bivša službenica koja nema “karakter niti integritet”. Omarosa je branila svoje postupke u intervjuu za mrežu NBC.

“Štitila sam sebe, jer ovo je Bela kuća u kojoj svi lažu. Predsednik laže američki narod. Sara Hakabi laže Amerikance svaki dan. Morate sami sebe da čuvate, jer u suprotnom zabošće vam 17 noževa u ledja”, rekla je Omarosa Manigolt Njuman.

Donald Tramp i Omarosa Manigolt Njuman 2013, na događaju povezanom sa Trampovim rijalitijem "Šegrt"
Donald Tramp i Omarosa Manigolt Njuman 2013, na događaju povezanom sa Trampovim rijalitijem "Šegrt"

Omarosa Njuman promoviše svoju novu knjigu "Unhinged" ( u slobondnom prevodu – Van kontrole) u kojoj kritikuje Trampa i Belu kuću. U svojoj knjizi, ona tvrdi da joj je ponudjeno 15.000 dolara mesečno da ne kritikuje Trampa. Trampov komentar na Omarosinu knjigu?

“Šljam. Ona je šljam.”

Tramp je u ponedeljak takodje napao Omarosu na Tviteru, nazvavši je "ćaknutom i zlobnom".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG