Linkovi

Nastavlja se potraga posle uragana, sve manje nade da ima preživelih


Broj žrtava uragana Majkl porastao je na 18
Broj žrtava uragana Majkl porastao je na 18

Na Floridi je u nedelju nastavljena potraga za nestalima posle uragana Majkl, ali je sve manje nade da ima preživelih oluje, saopštili su lokalni zvaničnici.

"Nažalost, tragaćemo za telima. Sve je manje šanse da ćemo naći više preživelih", rekao je šef vatrogasne službe u Panama Sitiju, jednom od najteže pogođenih priobalnih gradova.

Uragan Majkl pogodio je severozapadni deo Floride u sredu, praćen vetrovima jačine do 250 kilometara na čas i ogromnim plimnim talasima.

Predsednik Donald Tramp trebalo bi da početkom nedelje poseti Floridu i Džordžiju, dok je Bela kuća u subotu veče saopštila da je predsednik rešen da pomogne državnim i lokalnim agencijama u oporavku.

Stanovnici Floride pokušavaju da se oporave od uragana Majkl
Stanovnici Floride pokušavaju da se oporave od uragana Majkl

Broj žrtava porastao je na 18 i očekuje da će nastaviti da raste, dok spasioci pretražuju pogođena područja na Floridi, u Džordžiji i u Severnoj i Južnoj Karolini.

Spasioci su već locirali stotine nestalih. U subotu su uspeli da u Panama Sitiju izvuku majku i ćerku, obe dijabetičarke, koje su dva dana bile zaglavljene u ormaru bez insulina.

Najveći problem s kojim se stanovnici tog područja trenutno suočavaju su nedostatak hrane i vode.

Spasilačke ekipe, čiji rad ometaju nestanci struje i telekomunikacionih veza, koriste pse, dronove i tešku opremu u potrazi za preživelima uragana. Angažovano je više od 1700 spasilaca i gotovo 300 kola hitne pomoći.

XS
SM
MD
LG