Linkovi

Tramp organizuje samit G7 u svom odmaralištu na Floridi


Znak na ulazu u Trampovo odmaralište blizu Majamija
Znak na ulazu u Trampovo odmaralište blizu Majamija

Predsednik SAD Donald Tramp biće domaćin narednog samita Grupe 7 koji će biti održan u njegovom odmaralištu u blizini Majamija na Floridi, saopšteno je iz Bele kuće koja je i odlučila o lokaciji samita.

SAD su, inače, na redu da budu domaćin samita Grupe 7 2020. godine.

Vršilac dužnosti šefa Trampovog kabineta Mik Malvejni ističe da predsednik neće profitirati od te odluke Bele kuće, iako ga često kritikuju zbog potencijalnog sukoba interesa.

Malvejni je rekao da će samit G7 biti održan u Trampovom odmaralištu "Doral" od 10. do 12. juna 2020. i da je administracija odabrala Trampovo odmaralište od 12 ponuđenih lokacija.

"Doral je daleko bolji od svih ponuđenih lokacija. Skoro kao da je izgrađen da za ovakav tip događaja", rekao je Malvejni i istakao da je Trampovo odmaralište jeftinije od ostalih lokacija koje su bile u ponudi.

Tramp je konstatno napadao svog potencijalnog demokratskog rivala na izborima 2020. Džoa Bajdena, optužujući ga za koruptivno poslovanje njegovog sina Hantera u Ukrajini.

Upitan kako se odluka da na svom imanju Tramp organizuje samit G7 razlikuje od njegovih optužbi na račun Bajednovih, Malvejni je odgovorio da je porodica Tramp zaradila novac i pre nego što je Donald Tramp postao predsednik.

XS
SM
MD
LG