Linkovi

Napad u Kabulu za vreme Hejgelove posete


Novi sekretar za odbranu SAD Čak Hejgel obraća se pripadnicima 101. vazduhoplovne divizije u Džalalabadu
Novi sekretar za odbranu SAD Čak Hejgel obraća se pripadnicima 101. vazduhoplovne divizije u Džalalabadu

Bombaš samoubica usmrtio devet civila ispred zgrade ministarstva odbrane, šef Pentagona nije povređen. Odgovornost preuzeli Talibani

Zvaničnici su saopštili da je najmanje 18 ljudi poginulo u dva samoubilačka bombaška napada u Avganistanu, za vreme posete američkog sekretara za odbranu Čak Hejgela toj zemlji.

Vlasti navode da je najmanje devet civila ubijeno u napadu ispred zgrade ministarstva odbrane u Kabulu, dok se Hejgel nalazio u poseti prestonici. U istom napadu, koji je izveo bombaš samoubica na biciklu, povređeno je najmanje 14 ljudi. Hejgel je rekao da se u trenutku eksplozije nalazio na sigurnom i da nije povređen.

Odgovornost za napad preuzeli su Talibani, koji tvrde da je napad upozorenje novom američkom sekretaru za odbranu.

Hejgelova poseta Avganistanu dolazi u vreme kada se ta zemlja bori sa SAD u vezi sa preuzimanjem kontrole nad protvornim centrima i povlačenjem trupa. Ceremonija prebacivanja kontrole nad zatvorom Bagram u ruke avganistanskih snaga bezbednosti, koja je trabalo da se dogodi danas, otkazana je, jer je ranije postignut dogovor dve vlade juče propao.

Drugi samoubilački napad dogodio se u gradu Kost na istoku zemlje, a u njemu je ubijen jedan avganistanski policajac i osam civila, uglavnom dece.
XS
SM
MD
LG