Linkovi

Napadi na Alepo, Raku, Homs...


Američki lovci tipa F-18E
Američki lovci tipa F-18E

Koalicija predvođena SAD nastavlja sa vazdušnim udarima na ciljeve islamske države u Siriji, američka centralna komanda saopštila da je uništila četiri tenka u pokrajini Deir al-Zur...

Američka centralna komanda saopštila je da je koalicija predvođena snagama SAD i danas izvela vazdušne napade na ciljeve Islamske države u Siriji, dodajući da su korišćeni avioni kako američke vojske tako i mornarice, uz učešće Saudijske Arabije, Jordana i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu i i sirijska Kurdska stranka demokratskog jedinstva navode da su pogođeni ciljevi u pokrajini Alepo blizu Kobanija na severu Sirije. U tom gradiću se danima vodi borna za teritoriju, ali još nema izveštaja o broju žrtava.

Desetine hiljada izbeglica napustile su svoje domove u toj oblasti i prešli preko granice u Tursku, dok su stotine kurdskih boraca prešle iz Turske u Siriju, kako bi se uključili u borbu.

Opservatorija prenosi da se "31 velika eksplozija" čula u pokrajini Raka, uporištu Islamske države, i da ima izveštaja o žrtvama, baš kao i da su avioni gađali oblasti istočno od pustinjskog grada Palmira, u pokrajini Homs.

Centralna komanda SAD saopštila je da su četiri tenka Islamske države uništena u pokrajini Deir el-Zur, iako je Opservatorija navel da su mete noćnih napada po svemu sudeći bila naftna postrojenja u toj oblasti. Grupa je takođe saopštila da je pogođen komandni centar Islamske države.

Velika Britanija, Danska i Belgija objavile su da će izvoditi napade protiv ekstremističke grupe na teritoriji Iraka, ali ne i u Siriji, gde je koalicija koju predvode SAD počela s napadima u utorak.

XS
SM
MD
LG