Linkovi

Napad u policijskoj stanici u Parizu, ubijene četiri osobe


Policija i vojnici u centru Pariza posle napada, 3. oktobar 2019.
Policija i vojnici u centru Pariza posle napada, 3. oktobar 2019.

Četvoro ljudi je ubijeno u policijskoj stanici u Parizu, kada je službenik nožem napao svoje kolege. Jedna osoba je povređena i odvedena u bolnicu. Veće krvoproliće sprečio je policajac koji je ubio napadača. Motiv i dalje nije poznat.

U samom centru Pariza, nedaleko od katedrale Notr Dam, napadač je nožem napao svoje kolege, ubivši na licu mesta njih četvoro, trojicu muškaraca i jednu ženu.

“Osumnjičeni, koji je ubijen, započeo je krvavi pohod u svojoj kancelariji, pre nego što se uputio na druga mesta u policijskoj stanici. Odmah je ubio četvoro ljudi. Ne znamo ni motiv. Da li je izgubio kontrolu? Da li postoji neki drugi razlog? Rano je da se kaže“, rekao je Loik Traver iz policijskog sindikata.

45-ogodišnji IT službenik u policijskoj stanici počeo je napad u vreme pauze za ručak, a među žrtvama su jedan administrativni službenik i tri policajca.

“Motive napadača koga je neutralisao policajac na licu mesta, tražimo u njegovom domu, sada pretresamo stan. Ostale istrage sprovešćemo u narednim satima”, naveo je pariski tužilac Remi Hajc.

Policija ispred stanice u kojoj su ubijene četiri osobe
Policija ispred stanice u kojoj su ubijene četiri osobe

Policija je odmah zatvorila ulice oko policijske stanice.

“Napadač je naš kolega, radio je u administraciji, i 20 godina je radio kancelarijski posao, kako mi to kažemo u policijskom žargonu. Poslednje zaduženje su mu bili obaveštajni podaci. Nije delovalo da ima problema”, naveo je Traver.

Jedan policijski službenik, koji je i član organizacije koja se bori za bolji položaj policajaca, rekao je za francuske medije da je napadač imao probleme sa nadredjenima, prenosi Rojters.

“Policija zajedno sa tužilaštvom sprovodi istragu u cilju otrkivanja potpune istine“, istakao je francuski ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner.

Ministar unutrašnjih poslova izrazio je saučešće porodicama žrtava napada.

XS
SM
MD
LG