Linkovi

Eksplozija ispred policijske stanice u Gazijantepu


Uviđaj ispred polcijske stanice u Gazijantepu
Uviđaj ispred polcijske stanice u Gazijantepu

Poginula najmanje dvojica policijaca, dok su većina od 22 povređenih takođe službenici organa reda. Iako još niko nije preuzeeo odgovornost, sumnja se na džihadiste koji su izveli dva slična napada u Istanbulu od početka godine...

Najmanje dvojica policijaca poginula su u turskom gradu Gazijantepu, na jugoistoku zemlje, kada je automobil bomba eksplodirao ispred sedišta policije.

Najmanje 22 osobe su povređene, izjavio je lokalni guverner. Turski mediji prenose izjavu guvernera Alija Jerlikaje da su većina povređenih takođe policijaci.

Snimci privatne televizije NTV prikazuju haos posle eksplozije ispred zgrade policije, ambulantna vozila, koja su požurila na mesto napada i prolaznike, koji gledaju slomljena stakla i ruševine.

Gazijantep je šesti najveći grad u Turskoj, ima milion i po stanovnika i nalazi se oko 55 kilometara od teritorije pod kontrolom Islamske države, duž granice sa Sirijom. U njemu se okuplja ogroman broj izbeglica koji beže od rata u Siriji.

Iako još niko nije nije preuzeo odgovornost za napad, sumnja se na džihadiste su od početka godine već izveli dva slična napada u Istanbulu.

XS
SM
MD
LG