Linkovi

Manila: U napadu u kockarnici ugušilo se 36 osoba


Požar u hotelu Resorts World Manila.
Požar u hotelu Resorts World Manila.

Policija u glavnom gradu Filipina, Manili saopštila je da se 36 osoba ugušilo zbog dima nakon što je naoružani napadač uleteo u hotel kockarnicu i zapalio stolove za kockanje, pre nego što je pobegao sa torbom punom žetona.

Šef policije Oskar Albajalde izjavio je da su tela žrtava u zadimljenim prostorijama pronašli vatrogasci.

“Prema najnovijim podacima, u incidentu u hotelu Rizorts Vorld, broj žrtava koje su se ugušile zbog udisanja dima povećan je na 36. Plus jedne, napadača, što ukupno čini 37 žrtava.”

Ni jedna od žrtava nema povrede od metaka, rekao je Albajalde. Vlasti su ranije saopštile da veruju da je motiv napada bila pljačka i da nema konkretnih dokaza da je incident povezan sa terorizmom. Osumnjičeni napadač pronađen je mrtav i navodno je izvršio samoubistvo, a pronađeni su i žetoni za kockanje.

Napad u hotelu Rizorts Vorld Manila izazvao je paniku među gostima koji su bili na ulicama čitave noći. Desetine osoba su lakše povređene u stampedu koji je nastao kada su počele da beže. Oklopna vozila policije i spasilačke ekipe raspoređene su na mestu napada. Zvaničnici hotela naveli su u poruci na Tviteru da je hotel zatvoren i da sarađuju sa filipinskom nacionalnom policijom kako bi se osiguralo da svi gosti i osoblje hotela budu bezbedni. Takođe je navedeno da je među žrtvama 13 zaposlenih i 23 gosta hotela.

XS
SM
MD
LG