Linkovi

Nadležni istražuju ko je masovni ubica iz supermarketa u Koloradu


Prodavnica King Supers u kojoj se dogodilo masovno ubistvo
Prodavnica King Supers u kojoj se dogodilo masovno ubistvo

Federalne i lokalne vlasti savezne države Kolorado istražuju ko je čovek optužen da je u supermarketu u gradu Bolder ubio deset ljudi.

Ahmad Al Alivi Alisa je uhapšen u ponedeljak u radnji King Supers gde je počinio masakr, na oko 25 kilometara od njegovog grada Arvade.

Policijski dokumenti pokazuju da je pronađeno nekoliko predmeta koje je osumnjičeni želeo da ukloni sa mesta zločina, poput pancira, puške i poluautomatskog pištolja, farmerki i majice.

Posle hapšenja, Alisa je prebačen u bolnicu pošto je ranjen u nogu.

Istraga je pokazala da je osumnjičeni šest dana pred ubistvo kupio pištolj Ruger AR-556.

Takođe, otkriveno je i da je snaja osumnjičenog Ahmada Alise rekla istražiteljima da se on, u danima pre masovnog ubistva, igrao sa oružjem za koje je mislila da je automatska puška.

Agencija Asosiejted pres prenosi izjave porodice osumnjičenog da je on patio od određenih mentalnih poremećaja i da je imao halucinacije. Njegov brat je za CNN kazao da je od 2014. bio izuzetno paranoičan i da je verovao da ga prate.

Porodica Ahmeda Alise došla je u SAD iz Sirije, ali nadležni kažu da je on u Americi proveo skoro ceo svoj život.

Detektiv Dejvid Sneling iz policije u Arvadi rekao je da su imali "nekoliko kontakata sa osumnjičenim tokom prethodnih godina", među kojima je i incident koji je 2017. napravio u srednjoj školi kada je udario druga iz razreda, i kazna za brzu vožnju iz februara ove godine.

Alisa će biti izveden pred sud u četvrtak.

XS
SM
MD
LG