Linkovi

MUP, policija, tužioci pred odborom zbog napada na Lakić


istražitelji ispred stana Olivere Lakić, novinarke dnevnika "Vijesti"
istražitelji ispred stana Olivere Lakić, novinarke dnevnika "Vijesti"

Odbor za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore obaviće kontrolna saslušanja čelnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, vrhovnog i glavnog specijalnog tužioca povodom aktuelne bezbjednosne situacije i ranjavanja novinarke Vijesti Olivere Lakić.

Odbor za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore saslušaće čelnike državnog tužilaštva i bezbjedonosnih službi povdom ranjavanja novinarke "Vijesti" Olivere Lakić i ukupne bezbjednosne situacije u državi.

Odbor je tu odluku donio na sjednici održanoj danas, a termin sasluašnja će biti određen nakon što poslanici dobiju informacije od bezbjedonsonih službi i tužilaštva.

Odbor je danas, kako je rekao predsjednik Obrad Mišo Stanišić zatražio od Vrhovnog državnog tužilaštva, Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije informacije o tome dokle se stiglo sa istragom ranjavanja Lakć, kao i ukupnim bezbjednosnim stanjem u državi.

Takva odluka donijeta je nakon jučerašnje izjave premijera Markovića da su rezultati istrage u nadležnosti tužilaštva i policije.

Na sjednicu Odbora biće pozvani vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, šef ANB Dejan Peruničić, vd direktora UP Vesko Damjanović i ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Za to vrijeme, predsjedništvo Demokratskog fronta uputilo je zahtjev predsjedniku Odbora za odbranu i bezbjednost da poslanici Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Predrag Bulatović prisustvuju sjednici tog radnog tijela o bezbjednosnoj situaciji u zemlji, koja bi, kako navode, bila otvorena za javnost.

Inače, nema pomaka u istrazi zbog ranjavanja novinarke Lakić, iako je Više državno tužilaštvo taj slučaj kvalifikovalo kao pokušaj ubistva.

Lakićeva je ranjena 8. maja oko 21 sat, ispred ulaza zgrade u kojoj stanuje, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici. Motiv za napad na nju traži se u tekstovima čiji je autor.

Lakićeva je od februara 2011. meta uznemiravanja i prijetnji, a kasnije i fizičkog napada. Prijetnje i napadi počeli su nakon serije njenih tekstova o fabrici duvana “Tara” u Mojkovcu i švercu cigareta.

XS
SM
MD
LG