Linkovi

Ubica iz Minhena psihijatrijski slučaj


Ožalošćeni gradjani odaju poštu stradalima u blizini tržnog centra Olimpija gde je ubijeno 9 osoba
Ožalošćeni gradjani odaju poštu stradalima u blizini tržnog centra Olimpija gde je ubijeno 9 osoba

Tinejdžer, koji je u petak uveče u Minhenu upucao devetoro ljudi u tržnom centru bio je na psihijatrijskoj nezi, kažu nemački istražitelji, i dodaju da je planirao masovno ubistvo duže od godinu dana.

Dejvid Ali Sonboli, 18-godišnjak bio je u mentalnoj bolnici 2 meseca 2015. godine posle čega je pušten na kućno lečenje, rekao je danas portparol kancelarije tužioca u Minhenu, Tomas Stajnkraus-Koh. Osim što je patio od depresije “osumnjičeni je imao strah od kontakta sa ljudima”, rekao je Stajnkraus-Koh novinarima danas.

Sonboli, koji se ubio posle napada, nije ciljao na određene ljude niti postoje dokazi da je ubistvo bilo politički motivisano.

Iz kancelarije bavarskog istražitelja navode da je Sonboli fotografisao mesto prethodnog napada u jednoj školi u gradu na jugozapadu Nemačke Vinendenu. Takođe se navodi da je on najverovatnije kupio ilegalno oružje preko interneta, a nadležni ističu i da je bio strastveni korisnik video igara.

Oružje je u Nemačkoj strogo kontrolisano te se detaljno ispituje kako je ubica došao do pištolja glok koji je koristio u napadu.

XS
SM
MD
LG