Linkovi

Nezavisni film "Zvuk mog glasa"


Brit Marling glumi Megi, misterizonu predvodnicu jedne sekte u Los Andjelesu.
Brit Marling glumi Megi, misterizonu predvodnicu jedne sekte u Los Andjelesu.

Nova naučno-fantastična psihološka drama “Zvuk mog glasa”, odnosno “Sound of my voice” je priča o mladoj predvodnici jedne sekte, koja tvrdi da dolazi iz budućnosti. Podjednako interesantna je glavna glumica iz filma Brit Marling - mlada nada nezavisnog filma, koja je skrenula pažnju na svoj rad zahvaljujući svojoj svestranosti. Marling, i reditelj filma Zal Batmanglij, za Glas Amerike govore o veštinama koje su u današnje vreme potrebne mladim stvaraocima da bi opstali u Holivudu.

Megi je tajanstvena ličnost koja živi u jednom podrumu u Los Anđelesu. Ona tvrdi da može da putuje kroz vreme, i da se iz budućnosti vratila trideset godina unazad da bi pripremila ljude na ono što ih čeka.

Kao što je slučaj sa vodjama sekti, ona opčinjava svoje sledbenike, koji slušaju njena otkrića o sumornoj budućnosti ratovanja, gladi i siromaštva. Medjutim, nisu svi njeni sledbenici iskreni. Novinari Piter i Lorna se infiltriraju u Meginu grupu u nadi da će razotkriti njenu prevaru.

Stvari ne idu po planu… Iako Piter ne veruje Megi, on postaje opčinjen njom.

Zal Batmanglij je reditelj, producent i koscenarista filma. On kaže da nije bilo lako da kao neponati mladi reditelj proizvede film u ova teška ekonomska vremena.

"I inače je dovoljno teško da nekog ubedite da investira u nepoznatog reditelja i nedovoljno poznatu glumicu, a kamoli da ste to pokušali 2009. Zato smo morali da smislimo nešto pametno. Snimili smo film amaterskom SLR kamerom, a onda smo uspeli da mnogo ljudi ubedimo da dođu i besplatno ulože svoje vreme u ovaj projekat”.

Brit Marling glumi Megi, i ujedno je koscenarista filma.

Njen prvi film “Druga Zemlja”, koji se prikazivao prošle godine, doneo joj je reputaciju intuitivne, inteligentne glumice i scenaristkinje.

"Kada ste glumac, deo onoga što vaš posao čini tako čarobnim jeste što ne morate da provedete ceo život zaglavljeni u svojom ličnom uglu gledanja na stvari”.

U roku od četiri godine, Brit je glumila u četiri filma, od kojih je za tri pisala scenario.

"Počeli smo da pišemo scenario za ove filmove i da ih snimamo u nekom vakuumu. Nismo ni sanjali da će oni postati dostupni gledaocima na način kako se to dogodilo”.

U filmu “Zvuk mog glasa”, junakinja Megi nam dozvoljava da je doživljavamo onako kako mi želimo. U isto vreme deluje i ranjivo i snažno, a mogla bi da bude zla žena ili svetica.

Što se tiče zapleta filma, njegov kraj je otvoren, što podstiče publiku da razmišlja o mogućim završecima.







XS
SM
MD
LG