Linkovi

Racija u firmi Mosak Fonseka


Novinari ispred firme Mosak Fonseka
Novinari ispred firme Mosak Fonseka

Federalni agenti u Panami izvršili su pretres kancelarija firme Mosak Fonseka, koja se našla u centru afere "panamski papiri"

Federalni agenti u Panami izvršili su pretres kancelarija firme Mosak Fonseka, koja se našla u centru pažnje svetske javnosti posle objavljivanja dokumenata, koji su pokazali da je ta advokatska kompanija otvorila ofšor račune za svoje bogate klijente iz čitavog sveta.

Panamski državni tužilac naveo je u saopštenju da su tužioci i policija tragali za dokazima o mogućoj upotrebi firme za nelegalne aktivnosti. Mosak Fonseka optužena je za saučesništvo u utaji poreza i prevari. Policajci su sinoć pretresli sjedište kompanije u potrazi za dokazima koji bi potkrepili te optužbe.

U međuvremenu, predstavnici Mosak Fonseke poručili su na Tviteru da nastavljaju da sarađuju sa vlastima u istrazi. Osnivač kompanije Ramon Fonseka više puta je ponovio da nisu prekršeni zakoni, niti uništeni dokumenti.

Među klijentima Mosak Fonseke su ukrajinski predsednik Petro Porošenko, prijatelji ruskog predsednika Vladimira Putina i rodbina britanskog premijera Dejvida Kamerona, pakistanskog premijera Navaza Šarifa i kineskog predsednika Šija Đinpinga.

XS
SM
MD
LG