Linkovi

Sukob u SNP-u?


Iako se iz vrha Demokratskog fronta mogu čuti ocene da je saradnja sa SNP-om završena priča, stvar je zakomplikovala poseta Frontu dela rukovodstva SNP

Priča o učešću Socijalističke narodne partije u novoosnovanom Demokratskom frontu još nema kraj. Naprotiv. Poslije jučerašnje posjete dijela rukovodstva najjače opozicione stranke Frontu, mnogima se čini da rasplet tek počinje jer je na vidiku sukob u SNP-u

Iako se iz vrha Demokratskog fronta mogu čuti ocjene da je saradnja sa SNP-om za njih završena priča, stvar je zakomplikovala jučerašnja posjeta Frontu dijela rukovodstva SNP bliskog bivšem predsjedniku Predragu Bulatoviću.

"Stavovi koje je saopštio predsjednik Demokratskog fronta Miodrag Lekić u potpunosti su prihvatljivi za većinu članstva Socijalističke narodne partije", ocijenili su članovi Glavnog odbora te stranke Vera Bulatović i Vladislav Bojović i poslanik Milan Knežević koji su juče razgovarali sa Miodragom Lekićem.

Zaključili su, kažu, da su Demokratski front, odnosno Lekić, ‘iskreno željeli učešće SNP-a kao najjače opozicione partije u okviru fronta, a time i zajedničke liste koja bi iz toga proistekla’. Knežević je nakon sastanka rekao novinarima da na razgovor nijesu došli da bi razbili SNP i da "nijesu odstupili od njenih programskih načela".

S druge strane, Kolegijum predsjednika Socijalističke narodne partije, očekuje da od članova Glavnog odbora te stranke, koji su razgovarali sa liderom Demokratskog fronta Miodragom Lekićem, bude upoznat sa tokom, sadržinom i rezultatima tog sastanka.

Iz kolegijuma lidera SNP-a je saopšteno da je Glavni odbor te stranke 5. avgusta usvojio Predlog Koalicionog sporazuma, koji je potom odbijen od Predsjedništva Fronta, kao i da su za taj predlog glasali i oni koji su juče razgovarali sa Lekićem’’.

Upitan na današnjoj press konferenciji o mogućnosti priključenja Socijalističke narodne partije Frontu, Goran Danilović je rekao da je to unutrašnja stvar najjače opozicione partije:

"Front je dovoljno širok za svakoga ko hoće da uđe u njega, po pravilima koja su važila za osnivače, ne pitajući jedni druge - a kako ćemo ovo? Nikoga ne iščekujemo, a otvoreni smo za svakoga ko poštuje naša pravila - da se uđe u Front i da mu se respektuje snaga shodno podrške javnosti", rekao je Danilović.

Predstavnik Fronta Koča Pavlović naglasio je da su svi znaju gdje su vrata Fronta.

"Svi znaju uslove koje su jasni, a neophodan je minimum zajedničkog povjerenja ako svi želimo da kvalitetno obavimo posao smjene vlasti prvi put", kazao je on.

Pavlović je rekao je da se simboli Fronta neće mijenjati ukoliko SNP uđe u savez.
XS
SM
MD
LG