Linkovi

Projekat "Luštica Bay" po planu


Projekat "Luštica Bay" (rtcg.me)

Jedan od najambicioznijih poduhvata u crnogorskom turizmu – projekat švajcarskog „Orascoma“, vrijedan preko milijardu eura, odvija se predviđenom dinamikom.

Na svečanosti upriličenoj na tom poluostrvu, saopšteno je da se uporedo sa napredovanjem projekta, vodi računa i o društvenoj zajednici

Projekat Luštica bay, jedan od najambicioznijih poduhvata u crnogorskom turizmu – podrazumijeva izgradnju kompleksa švajcarskog „Orascoma“, vrijednog preko milijardu eura. Primorski grad prostiraće se na 35 kilometara dugoj obali koji treba da obezbijedi rast ekonomije, povjerenja investitora i nove energije.

Prva faza tog turustičkog grada, prema planu, trebalo bi da bude završena do 2017. godine. Prostiraće se na površini od oko sedam miliona kvadratnih metara. U ime kompanije, direktor projekta Omar Farid pohvalio se dosadašnjim rezultatima:

„Kao što možete da vidite iza vas gdje je gradilište našeg Luštica Bej naselja, gradi se sredina koja će da ostane dugo poslije nas. U jezgru našeg projekta i filozofije je da ovo postane centar aktivnog i zdravog života na cijelom Jadranu u ovom prelijepom dijelu crnogorske obale. Zbog toga nam je drago da učestvujemo u razvoju naše zajednice, da podržimo sportske klubove i naše komšije iz Radovića. Nadamo se da ćemo nastaviti u istom pravcu i biti podrška našoj zajednici", rekao je Farid.

Predsjednik opštine Tivat, Ivan Novosel zahvalio je Luštici Divelopment i njenom izvšrnom direktoru na dobroj saradnji i podršci društvenoj zajednici. On je istakao da je projekat od izuzetnog značaja za opštinu Tivat zbog veličine prostora koji zauzima, visine ulaganja, a od velikog značaja je i za Crnu Goru. Novosel je naglasio da je impozantno ono što je do sada izgrađeno u građevinskom i arhitektonskom smislu i pohvalio dinamiku radova.

„Što se tiče društvene odgovornosti i ulaganja u zajednicu, mogu da kažem da je od 2010. godine donirala u opštinu Tivat blizu 500.000 eura raznim subjektima, prije svega NVO sektoru, sportskim kolektvima, građanima, lokalnim ustanovama iz oblasti kulture, zdravstva. Luštica Divelopment je i sponzor najvećih kulturnih dešavanja u Tivtu. Radi se o odgovornoj kompaniji koja ima odgovoran odnos prema projektu koji realizuje, prema društvenoj zajednici. Opština Tivat će uvijek rado biti partner ovakvim kompanijama", rekao je Novosel.

Projekat Luštica Bay, realizuje kompanija Luštica divelopment koja će izgraditi 275 rezidencijalnih vila, 271 kuću, 1.158 stambenih jedinica, osam hotela, dvije marine, osnovnu školu, zdravstveni objekat, golf terene, prodavnice

XS
SM
MD
LG