Linkovi

NATO pozdravio značajan napredak Crne Gore


Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg sa potpredsjednikom vlade i crnogorskim ministrom inostranih poslova Igorom Lukšićem i ministarkom odbrane Milicom Pejanović - Đurišić (nato.int)

Sjeverno-atlantski savjet pozdravio je značajan napredak koji je Crna Gora postigla u reformama, uoči sastanka ministara inostranih poslova NATO-a naredne nedelje na kojem će biti donesena odluka o tome da li će Crnoj Gori biti upućena pozivnica da se pridruži Alijansi.

Sastanku Savjeta i Crne Gore, kojim je predsjedavao generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, prisustvovali su crnogorski šef diplomatije Igor Lukšić i ministarka odbrane Milica Pejanović-Đurišić.

Iz sjedišta NATO-a je saopšteno da su Stoltenberg i crnogorski zvaničnici imali odvojeni susret, a podsjeća se i na izjavu generalnog sekretara tokom prošlomjesečne posjete Podgorici, da bi pridruživanje evro-atlantskoj porodici bilo od dobrobiti i za Crnu Goru i za NATO.

Iz crnogorske vlade je saopšteno da je na današnjem sastanku Sjeverno-atlantskog savjeta posebno potenciran vidljiv napredak u povećanju podrške javnog mnjenja koji je rezultat intenzivne kampanje, kao i konkretni rezultati u cilju jačanja pravnog sistema.

“Dosadašnji napredak Crne Gore ocijenjen je kao veoma ohrabrujući znak u susret sastanku NATO ministara vanjskih poslova iduće sedmice”, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG