Linkovi

Đukanović: Istorijski zaokret države


Crnogorski premijer Milo Đukanović (gov.me)
Crnogorski premijer Milo Đukanović (gov.me)

Crna Gora se danas nalazi na svega desetak dana od pune verifikacije ispravnosti svoje politike, rekao je premijer Milo Đukanović aludirajući na očekivanje pozivnice za članstvo u NATO-u

Crnogorski premijer je ocijenio da je u pitanju istorijski zaokret države.

Prilikom današnjeg otvaranja sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, premijer Milo Đukanović, podsjetio da se crnogorska zajednica ovih dana nalazi pred događajem, koji se, naveo je, s pravom smatra istorijskim.

„Nakon što je Crna Gora tokom prethodnih vjekova više ratovala nego živjela u miru, boreći se za svoj nacionalni, kulturni i vjerski identitet, nakon što smo sa drugim balkanskim društvima vjekove proveli u tumaranju po balkanskim, istorijskim bespućima, zabludama i stranicama lažne istorije, konačno se crnogorsko društvo tokom poslednje dvije decenije odlučno okrenulo svojoj budućnosti“, rekao je Đukanović.

On je dodao da su stvorene pretpostavke za punu pripadnost Crne Gore razvijenim društvima koja baštine vrijednosti evroatlantske zajednice. Đukanović je podsjetio da je država danas na svega desetak dana od pune verifikacije ispravnosti svoje politike.

„Koliko se to god nekom dopadalo ili ne, moramo primijetiti da je to istoriski zaokret, i da je Crna Gora pokazala i ozbiljnost i odgovornost i hrabrost da najprije stane na taj nepoznati put, da na njemu savlada brojne izazove, i da danas kažemo da smo već zavrijedili stolicu u klubu razvijenih država, članica evropske i evroatlantske zajednice“, naveo je on.

Đukanović je kazao da je, nakon obnove nezavisnosti Crna Gora napravila odlučne korake na ekonomnskom planu, pa je danas, najrazvijenija država Zapadnog Balkana.

„Crna Gora je danas jedna od najdinamičnijih ekonomija u Evropi. Potvrda toga su i realizacija najvrednijih razvojnih projekata u ukupnoj istoriji Crne Gore, u oblasti infrastrukture, energetike i turizma, koji su pojedinačno vrijedni od nekoliko stotina miliona dfo par milijardi EUR, i oni svjedoče da je država na dobrom putu i da ima povjerenje stranih investitora“, rekao je on.

U Podgorici je danas, na Međunarodni dan studenata, otvoren sportski i kulturni centar vrijedan 3,3 miliona EUR, koji ima više od 5,4 hiljade kvadratnih metara.

XS
SM
MD
LG