Linkovi

Kadeti Nacionalne garde Mejna u Crnoj Gori


Kadeti Nacionalne garde Mejn na vojnim vežbama u Crnoj Gori
Kadeti Nacionalne garde Mejn na vojnim vežbama u Crnoj Gori

Kadeti Nacionalne garde američke savezne države Mejn realizovali su danas pokaznu vježbu ,,Veslanje” u saradnji sa pripadnicima Vojske Crne Gore

Komandir čete Specijalnih snaga Vojske Crne Gore major Zoran Vukadinović kazao je da je crnogorska četa specijalnih snaga bila domaćin grupi od 11 kadeta Nacionalne garde države Mejn iz SAD.

“Kadeti američke vojske bili su u posjeti Pljevljima i Kolašinu i njima je domaćin bio Planinski bataljon Vojske Crne Gore. Kroz vježbe u proteklih 20 dana, pokazali smo američkim kadetima kako to naše snage izvode obuku, kao i da im prezentujemo plan i program naše obuke”, rekao je Vukadinović.

On je dodao da su američki kadeti stekli značajno iskustvo kroz rad sa crnogorskim oružanim snagama.

“Veoma smo zadovoljni. Izvještaj kapetana garde Mejna je da je od njihovih 1200 kadeta u različitim državama svijeta, najbolje uslove imaju u Crnoj Gori”, podvukao je Vukadinović.

Vukadinović je objasnio da su crnogorske specijalne snage, zajedno sa američkim kadetima realizovali vježbu veslanja-raftinga.

“Sve te aktivnosti bi pokazali na brzim vodama, ali smo iskoristili rijeku Zetu da prikažemo način veslanja, ispadanje iz čamaca i prevrtanje iz čamca”, objasnio je Vukadinović.

Američki kadeti su oduševljeni Crnom Gorom. Džejson Volt, kazao je da je mnogo naučio u saradnji sa crnogorskom vojskom.

“Bilo je mnogo pozitivnih izazova tokom našeg boravka u Crnoj Gori. Iskustvo raftinga nam je bilo jako zabavno. Bio sam jako uzbuđen, kada sam primio informaciju da ćemo putovati u Crnu Goru. Oduševljeni smo Crnom Gorom “, rekao je Volt.
XS
SM
MD
LG