Linkovi

Vujanović predlaže Đukanovića za mandatara


Predsednik Demkratske partije socijalista Milo Đukanović glasa na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, 14. oktobra
Predsednik Demkratske partije socijalista Milo Đukanović glasa na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, 14. oktobra
Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović predložiće Skupštini lidera Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića za mandatara za sastav nove vlade. Vujanović je to saopštio nakon konsultacija sa liderima parlamentarnih partija i koalicija.

Vujanović je, nakon završenih konsultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka o mandataru, kazao da vjeruje da će brzo biti zakazana sjednica Skupštine na kojoj će se glasati o vladi.

"Ubijeđen sam da je Đukanović, koji je najznačajnije kreirao program koalicije i najsnažnije ga promovisao, odnosom da bude mandatar preuzeo odgovornost za njegovu realizaciju, i da iskazuje punu spremnost da ga ostvari", rekao je Vujanović.

Vujanović je saopštio da je na Predsjedništvu DPS-a, Đukanović dobio punu podršku da bude mandatar za sastav nove vlade. Crnogorski predsjednik je dodao da se uvijek zalagao za to da prvi čovjek koalicije i partije preuzme obavezu i odgovornost za vođenje vlade.

Prethodno, o odluci Predsjedništva DPS-a, novinare je informisao Svetozar Marović, potpredsjednik stranke, koji se na razgovoru sa Vujanovićem pojavio nenajavljeno, umjesto predviđenog Mila Đukanovića:

‘’Crna Gora će ostati posvećena evroatlantskim integracijama, a kandidat za mandatara Milo Đukanović tome može tome dati samo svoj nesebičan doprinos. Za vrijeme njegove ranije vlade dobili smo status kandidata za ulazk u Evropsku uniju, sada smo počeli i pregovore i tu nema nikakvih odstupanja", dodao je Marović.

Stav Demokratskog fronta, čiji je lider Miodrag Lekić danas takođe razgovarao sa Vujanovićem jeste da lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović nije spreman da promijeni ni sebe ni Crnu Goru i da predlogom da bude mandatar država ide nazad, umjesto naprijed.

Ni SNP neće podržati izbor Đukanovića za premijera, potrvdio je predsjednik stranke Srđan Milić. Ukoliko bude izabran za premijera, a za to postoje svi preduslovi, Đukanoviću će to biti sedmi mandat na ovoj funkciji u posljednje 23 godine, koliko je na vlasti u Crnoj Gori.
XS
SM
MD
LG