Linkovi

Najveća zaplena droge u Crnoj Gori


Službenici Uprave carina sa zaplenjenom drogom
Službenici Uprave carina sa zaplenjenom drogom

U luci Bar zaplenjeno 250 kilograma kokaina u vrednosti od 12 i po miliona eura, što je najveća količina zaplenjene droge u Crnoj Gori

Pripadnici Uprave carina su u Luci Bar u kontejneru sa bananama otkrili 250 kilograma kokaina, čija je tržišna vrijednost više od 12 i po miliona EUR, saopštio je direktor Uprave carina Vladan Joković.

U pitanju je najveća količina zaplijenjene droge u Crnoj Gori. U Upravi carina su objasnili da su carinici pregledali kontejner u kome su presložene banane, a koji je analizom rizika određen za detaljan pregled.

Kontejner je skeniran nakon čega su ga pripadnici Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja otvorili uz korišćenje specijalizovanog alata za otkrivanje narkotika. U podu kontejnera pronađen je specijalno izrađen bunker sa 223 pakovanja kokaina.

“Prema prvim mjerenjima radi se o količini od oko 250 kilograma kokaina, čija tržišna vrijednost prema slobodnim procjenama iznosi više od 12 i po milion EUR”, kazao je direktor Uprave carina Vladan Joković.

Pošiljalac robe je firma iz Ekvadora, dok se kao primalac navodi “Rapo kompani” iz Albanije. Uprava carina je o svemu obavijestila Upravu policije, koja zajedno sa Tužilaštvom preduzima dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Detalji o eventualnim saslušanjima i privođenjima ne mogu se za sada saopštiti zbog normalnog toka istrage.
XS
SM
MD
LG