Linkovi

Crna Gora i UN zajedno u borbi protiv narkotika


Izvršni direktor Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) Jurij Fedotov sa crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Ivanom Brajovićem.(snimak Vlade Crne Gore).
Izvršni direktor Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) Jurij Fedotov sa crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Ivanom Brajovićem.(snimak Vlade Crne Gore).

Kroz zemlje regiona prođe oko 80 odsto kokaina proizvedenog u Avganistanu, koji završi u zapadnoj Evropi

Kroz zemlje regiona prođe oko 80 odsto kokaina proizvedenog u Avganistanu, koji završi u zapadnoj Evropi, rekao je danas u Podgorici izvršni direktor Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC) Jurij Fedotov.

Fedotov je saopštio da je UNODC u maju počela novi program na Balkanu, i da Crna Gora aktivno učestvuje u njegovoj realizaciji. Jedan od glavnih zadataka tog programa, kaže on, jeste da se prekinu putevi narkotika iz Avganistana.

‘Kroz region prolazi i heroin iz južne Amerike. Objedinjavanjem snaga jedino se može suprostaviti narko-mafiji’, kazao je Fedotov, nakon sastanka sa crnogorskim ministrom unutrašnjih poslova Ivanom Brajovićem.

On je podsjetio da Ujedinjene nacije imaju Konvenciju o borbi protiv organizovanog kriminala, navodeći da će ispunjavanje njenih odredbi pomoći Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Ivan Brajović ocijenio je da se najbolji rezultati u borbi protiv trgovine ljudima i narkoticima mogu postići saradnjom svih država u regionu.

On je ocijenio da je saradnja u regionu, u borbi protiv kriminala na izuzetnom nivou.

‘Crna Gora je tranzitno područje u transportu narkotika. Važno je da se ulože napori, kako bi se ta pojava smanjila što bi dovelo do konačnog iskorjenjivanja tog zla’, rekao je Brajović.

On je kazao da su predstavnici UNODC pozitivno ocijenili napore Crne Gore u borbi protiv svih vidova kriminala.
XS
SM
MD
LG