Linkovi

Molitva za Mandelu


Bivši predsednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela
Bivši predsednik Južnoafričke Republike Nelson Mandela

Porodica Mandele prisustvovala je molitvi nadbiskupa Taba Makgobe, za - kako je rečeno - “spokojan i savršen kraj” života bivšeg predsednika

Nadbiskup Kejp Tauna posetio je Mandelu u bolnici u Pretoriji, gde je 94-ogodišnji afrički velikan već tri nedelje na lečenju plućne infekcije.

Prema najnovijem lekarskom izveštaju, Mandela je i dalje u kritičnom stanju.

Članovi njegove porodice okupili su se juče u Kunu u pokrajini Istočni Kejp. Prema izveštajima južnoafričkih medija, Mandelina deca su se okupila da razmotre važne porodične stvari – po svemu sudeći u vezi sa pogoršanjem Mandelinog zdravlja.

Bela kuća juče nije htela da komentariše da li bi Mandelino zdravlje moglo da utiče na posetu predsednika Obame Africi. Portparol Džej Karni je juče samo rekao da predsednik Obama rado iščekuje predstojeći put, kao i da je Nelson Mandela jedan od njegovih heroja.

Mandela je kao vođa pokreta protiv aparthejda proveo 27 godina u zatvoru u vreme rasističke vlasti. Iz zatvora je izašao 1990, da bi 1994. postao prvi crni predsednik Južnoafričke Republike. Za svoja zalaganja, dobio je više od 250 priznanja, među kojima i Nobelovu nagradu za mir 1993.
XS
SM
MD
LG