Linkovi

NRA kritikuje Bajdena


Radnici hitne pomoći sprovode ranjenog učenika srednje škole u Taftu posle jučerašnje pucnjave
Radnici hitne pomoći sprovode ranjenog učenika srednje škole u Taftu posle jučerašnje pucnjave

Moćni lobi za zaštitu prava vlasnika vatrenog oružja izdao oštro saopštenje posle sastanka sa potpredsednikom SAD

Nacionalna debata o kontroli posedovanja oružja postaje sve važnije pitanje posle jučerašnjeg novog incidenta u Kaliforniji, kada je šesnaestogodišnji učenik srednje škole naoružan sačmarom otvorio vatru u učionici i kritično ranio svog druga iz razreda.

Policija je saopštila da su nastavnik i još jedan pripadnik školske administracije u gradiću Taft, oko 200 kilometara severno od Los Anđelesa, ubedili naoružanog učenika da položi oružje i dozvoli učenicima da napuste učionicu.

Pre manje od mesec dana 20 dece i šest odraslih ubijeni su u osnovnoj školi u Konkektikatu, posle čega se u SAD povela intenzivna debata o kontroli posedovanja oružja.

Potpredsednik Džozef Bajden koji se nalazi na čelu radne grupe i priprema predlog za predsednika Obamu, juče se sastao sa predstavnicima moćnog lobija - Nacionalnog udruženja vlasnika vaternog oružja (NRA), posle čega je ta grupa izdala vrlo oštro saopštenje u kome navodi da je Bajden više zaintreresovan za ukidanje prava na nošenje oružja nego zaštitu učenika u školama. Bela kuća nije reagovala na to saopštenje.
XS
SM
MD
LG