Linkovi

Mlada imigrantkinja pomaže deci rodne Etiopije


Suša u Etiopiji

Jedna mlada etiopska imigrantkinja, koja je provela najveći deo života u Sjedinjenim Državama osnovala je projekat kojim vraća dobrotu svojoj rodnoj zemlji.

Torbe u bojama etiopske zastave su prepune medicinskih zaliha i donirane odeće. Ovih stotinu torbi će biti ručno dostavljene ljudima u glavnom gradu Etiopije Adis Abebi.

Studentkinja Trejsi Demis je sve ovo omogućila. Ona je imigrirala u Sjedinjene Države iz Etiopije kada je imala 6 godina i sada je pokrenula projekat "Etiopski Lioč". Ime projekta znači “deca Etiopije”. Ta zemlja je njena domovina i Demis smatra da je njena dužnost da vrati dobrotu svom narodu, posebno deci.

“Ova deca se brinu kakvu će hranu imati ili kakvu će odeću nositi.”

Oko 30 odsto od 100 miliona Etiopljana žive u siromaštvu. Demis kaže da su njeni roditelji uvek pomagali onima kojima je pomoć bila potrebna i ona nastavlja tu tradiciju. Odletela je u Etiopiju u julu da lično distribuira te torbe. Polovina će biti data onima na ulicama Adis Abebe, a druga polovina će biti donirana smeštajima za beskućnike.

Demiš je primila pomoć od Projekta Vajz, organizacije sa sedištem u SAD koja pruža podršku milenijalcima imigrantima.

“Ovaj projekat mi puno znači, jer želim da ostavim istinski pečat, posebno u Africi i da pružim onima koji nisu imali toliko sreće i nemaju toliko prilika kao mi u Americi.”

Mada je ovo prvi put da je Demis putovala u Etiopiju radi ovog projekta, ona planira da od sada tamo putuje svake godine.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG