Linkovi

Miting Severnokorejaca protiv SAD i Trampa


Severnokorejci okupili su se na Trgu Kim Il Sunga na velikom mitingu protiv Amerike, 23. septembra 2017. u Pjongjangu, Severna Koreja, dan nakon što je lider zemlje izdao retko viđeno saopšenje u kome napada predsednika SAD Donalda Trampa. Na transparentu koji nosi demonstrant levo piše "Odlučna osveta," a u rukama desnog piše "Smrt američkim imperijalistima".

Severna Koreja održala je veliki antiamerički miting u svog glavnom gradu, podržavajući lidera Kim Džong Una u razmeni uvredama obojenih pretnji sa predsednikom SAD Donaldom Trampom.

Velika masa ljudi okupila se u subotu na pjongjangškom Trgu Kim Il Sunga, nazvanom prema osnivaču Severne Koreje i dedi sadašnjeg lidera. Okupljeni su slušali govore viših zvaničnika protiv Amerike i njenog predsednika.

Tokom parade, učesnici marša nosili su slogane poput "Odlučna osveta" i "Smrt američkim imperijalistima". Uzvikivali su parole kao što su "Totalno uništenje", prenela je Korejska centralna novinska agencija (KCNA), državna novinska agencija Severne Koreje.

U masi je bilo radnika, zvaničnika i studenata, javila je KCNA.

Miting je održan dva dana nakon odgovora na Trampov ratoborni govor u Ujedinjenim nacijama, ranije ove nedelje. Predsednik SAD nazvao je Kima "čovekom-raketom" koji je na "samoubilačkoj misiji" i rekao da SAD "neće imati izbora nego da potpuno unište Severnu Koreju" ako budu prisiljene da brane sebe ili svoje saveznike.

Severna Koreja odgovorila je u petak objavljivanjem retke izjave direktno od Kima. On je nazvao Trampa "mentalno poremećenim izlapelim starcem" i rekao da će njegova zemlja razmotriti "najviši nivo teških kontramera u istoriji".

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG