Linkovi

Mit Romni sa Trampom o položaju šefa diplomatije


Novoizabrani predsednik i potpredsednik Tramp i Pens dočekuju Mita Romnija u Bedminsteru u državi Nju Džerzi, 19. novembar 2016,.

Novoizabrani predsednik Donald Tramp sastao se u subotu sa Mitom Romnijem, jednim od Trampovih najvećih republikanskih kritičara koji se sada spominje kao potencijalni kandidat za državnog sekretara.

Odnosi između Trampa i Romnija bili su zategnuti ali je potpredsednik tima za tranziciju i novoimenovani kandidat za sekretara za pravosuđe Džef Sešns sugerisao Trampu da razmotri Romnija za poziciju u novoj administraciji.

Trampov sastanak sa Romnijem, neuspelim republikanskim predsedničkim kandidatom 2012, mogao bi da se protumači kao potez ka pomirenju sa mejnstrim republikanskim liderima.

U govoru prošlog marta, Romni je opisao Trampa kao prevaranta. Novoizabrani predsednik odgovorio je da se Romni davio kao pas tokom svoje izborne kampanje i neprestano ga nazivao gubitnikom. Njihova veza počela je da se poboljšava kada je Romni čestitao Trampu na neočekivanoj pobedi.

Tramp razmatra više osoba za najviši diplomatski položaj u zemlji, uključujući bivšeg gradonačelnika Njujorka Rudija Đulijanija, bivšeg američkog ambasadora u UN Džona Boltona, senatora Boba Korkera i guvernera Južne Karoline Niki Hejli.

XS
SM
MD
LG