Linkovi

Mišković se brani sa slobode


Miroslav Mišković prilikom dolaska na saslušanje u MUP Srbije prošle godine

Vlasnik "Delta Holdinga" platio najveće jemstvo u istoriji srpskog pravosuđa - 12 miliona evra

Najbogatiji čovek u Srbiji, vlasnik „Delta Holdinga“ Miroslav Mišković pušten je iz pritvora posle skoro sedam i po meseci. Njegova kompanija prethodno je uplatila 12 miliona evra na ime jemstva, kako bi Mišković mogao da se brani sa slobode.

Mišković je jutros oko 11 sati izveden iz Okružnog zatvora u kojem se nalazio još od 12. decembra prošle godine, i odveden u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, gde je dao izjavu da neće izlaziti iz zemlje. Iako se očekivalo da potom bude vraćen u Okružni zatvor, Mišković je – prema naredbi Višeg suda u Beogradu - pušten na slobodu iz zgrade Specijalnog suda.

Šezdeset-osmogodišnjem Miškoviću, koji je platio najveće jemstvo u istoriji srpskog pravosuđa, oduzet je pasoš i određena mu je mera zabrane napuštanja boravišta. Takođe, vlasnik „Delta Holdinga“ ima obavezu da se javi u policijsku stanicu „Savski venac“ svakog prvog radnog dana u mesecu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Miškovića, njegovog sina Marka i još devet osoba, koja ih tereti da su mahinacijama oštetili putarska preduzeća za 17 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara. Ukoliko budu osuđeni, očekuje ih zatvorska kazna u trajanju do 10 godina.

Miškovićeva kompanija „Delta Holding“ zapošljava više od 7.000 ljudi širom Balkana, a u 2011. imala je promet od milijardu i 420 miliona evra.
XS
SM
MD
LG