Linkovi

Đukanović ne odustaje od tužbe protiv 'Vijesti'


Đukanović: Gašenjem 'Vijesti' ne bi nestali problemi Crne Gore
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

Đukanović: Gašenjem 'Vijesti' ne bi nestali problemi Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je da ne razmišlja o tome da i u narednom mandatu bude predsjednik Demokratske partije socijalista. Sastanak sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom krajem aprila u Berlinu, Đukanović vidi kao dodatno ohrabrenje za proces proširenja EU.

Đukanović je na svečanosti Privredne komore Crne Gore, kazao da za sada ne razmišlja o tome da li će se kandidovati na narednom, stranačkom kongresu za predsjednika DPS-a.

“Te odluke su uvijek ne samo stvar indivudlanog razmišljanje nego u partiji kakva je DPS rezultat kolektivnog dijaloga i dogovora”, kazao je Đukanović.

Govoreći o najavljenom sastanku sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom krajem aprila u Berlinu, Đukanović je rekao da ta inicijativa uliva dodatno ohrabrenje u proces proširenja.

“To će biti prilika za razgovor o nekim od najaktuelnijih pitanja. Vjerovatno će biti u fokusu pitanje pregovora Beograda i Prištine. Crna Gora o tome ima jasan stav”, naveo je Đukanović.

Crnogorski predsjednik jenovinarima pojasnio da je tužbu protiv dnevnog lista “Vijesti” podnio kako bi zaštitio dostojanstvo.

"Podnio samo tužbu, jer su Vijesti prenijele neistinu koju sam prethodno demantovao u jednoj emisiji, prenijeli su je bez potrebe da makar formalno pokušaju da provjere drugu stranu”, rekao je Đukanović.

Upitan da li je, kada je podnosio tužbu protiv Vijesti, razmišljao o stavovima Stejt Departmenta o slobodi medija, te da li to Crnu Goru može usporiti na putu ka EU, Djukanović je saopštio da je, prije svega, poveo računa o zaštiti vlastitog dostojanstva i to je razlog zašto je podnio tužbu.

Smatra da gašenjem Vijesti ne bi nestali problemi Crne Gore.

Đukanović je na svečanosti Privredne komore saopštio da je dostizanje evropskog nivoa životnog standarda jedina satisfakcija za odricanje građana u procesu socijalno veoma bolnih reformi.

Predsjednik Đukanović je rekao da je Crna Gora od obnove nezavisnosti napravila kapitalne iskorake ka boljoj budućnosti.

U tom smislu, podsjetio je na članstvo u NATO, ali i na evropski put Crne Gore.

XS
SM
MD
LG