Linkovi

Mesi: Majami je moj poslednji klub


Lionel Mesi tokom meča Argentine i Ekvadora u Buenos Airesu, septembar 2023. (Luis ROBAYO / AFP)
Lionel Mesi tokom meča Argentine i Ekvadora u Buenos Airesu, septembar 2023. (Luis ROBAYO / AFP)

Fudbaler Lionel Mesi izjavio je da je Inter iz Majamija "njegov poslednji klub".

Osvajač svetskog šampionata, koji ima 36 godina, kaže da ne razmišlja o tome da se pridruži nekom klubu u Argentini i tako ispiše poslednje poglavlje igračke karijere.

"Mislim da će Inter Majami biti moj poslednji klub", rekao je kapiten argentinske reprezentacije u intervjuu za ESPN.

Mesi se sprema da igra za nacionalni tim u Kupu Amerike, gde Argentina brani titulu.

Bivša zvezda Barselone kaže da više nema šta da dokazuje na terenu i da je ispunio i želju da Argencina osvoji Svetsko prvenstvo u fudbalu u Kataru 2022.

Mesijev ugovor sa klubom iz Majamija ističe krajem sezone 2025. godine.

"Teško je bilo napustiti Evropu i doći ovde. Pomoglo je to što smo postali svetski šampion, i gledali na stvari drugačije. Ali ne razmišljam o tome, trudim se da uživam i da uživam sve više jer sam svestan da je sve manje vremena ostalo, trudim se da se dobro provedem", kazao je Mesi za ESPN.

Mnogi fanovi iz Argentine su se nadali da će Mesi karijeru završiti u klubu Njuels old bojs u rodnom gradu Rozariju, gde je počeo da trenira kao dete.

Fudbaler kaže da maksimalno uživa u poslednjoj fazi karijere.

"Dobro se provodim u ovom klubu, imamo sam sreće da su mi ovde saigrači i prijatelji, nekadašnji igrači Barselone. Dobro sam se provodio i u nacionalnom timu, gde takođe imam prijatelje. Uživam u malim stvarima, za koje znam da će mi nedostajati kada ne budem više igrao", kaže Mesi.

"Ceo život ovo radim, volim da igram fudbal, da treniram, dan po dan. I da, naravno da se plašim što će se sve to završiti", zaključuje popularni fudbaler.

XS
SM
MD
LG