Linkovi

"Mesi manija" trese Majami posle dolaska argentinske zvezde


Obožavaoci Lionela Mesija čekaju njegov dolazak na stadionu u Fort Lodredejlu na Floridi 11. jula 2023. (Foto: AFP/Chandan Khanna)
Obožavaoci Lionela Mesija čekaju njegov dolazak na stadionu u Fort Lodredejlu na Floridi 11. jula 2023. (Foto: AFP/Chandan Khanna)

Mesi manija je zahvatila Floridu sa dolaskom Lionela Mesija da igra za lokalni tim Inter Majami. Mnogi navijači se nadaju da dolazak igrača tog ranga označava početak nove ere za fudbal u Americi.

Argentinska fudbalska zvezda Lionel Mesi dobio je nezaboravan doček kao najnoviji i najpoznatiji član Intera u Majamiju na stadionu tog tima u Fort Loderdejlu, samo dan nakon što je potpisao ugovor do kraja sezone 2025. Nasmejani Mesi je rekao da je oduševljen što se pridružio klubu na Južnoj Floridi.

"Veoma sam uzbuđen i srećan što sam ovde u Majamiju sa vama. Jedva čekam da počnem da se takmičim i pobeđujem” , poručio je navijačima tokom predstavljanja na stadionu Intera.

Uzbuđenje u Majamiju zbog dolaska Lionela Mesija u Inter
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00

Direktori tima – uključujući suvlasnika i bivšu fudbalsku zvezdu Dejvida Bekama – prisustvovali su zvaničnom predstavljanju Mesija, zajedno sa više od 20.000 fanova.

Većina tih obožavalaca su iz Argentine i drugih latinoameričkih zemalja i opisuju njegov dolazak u Majami kao ostvarenje sna.

"Jako sam uzbudjen, na ivici suza. On je najbolji, i strašno je uzbudljivo što imamo priliku da ga vidimo, makar sa tribina”, priča za Glas Amerike Gustavo Vijordo, Mesijev obožavalac.

Ispred stadiona obožavaoci su slavili, a neki od njegovih argentinskih sunarodnika uživali u dobrom asadou – odnosno roštilju – kao da su u Buenos Airesu.

"Treba da uživate u ovome sa porodicom, prijateljima. Nije bilo šanse da propustimo ovaj događaj. Gledajte šta radi Mesi, on spaja porodice, donosi radost nama Argentincima”, kaže navijač Hernan Rejes.

Drugi su videli priliku da profitiraju od Mesijevog dolaska u Inter Majami. "Imam mnogo majica i kačketa i nadam se da ću puno prodati", navodi prodavačica Sandra Sančez.

(ARHIVA) Argentinski umetnik Maksimiliano Banjasko slika mural međunarodne 2023. (Foto: AFP/Chandan Khanna)
(ARHIVA) Argentinski umetnik Maksimiliano Banjasko slika mural međunarodne 2023. (Foto: AFP/Chandan Khanna)

"Mesi manija" je zahvatila Južnu Floridu čim je Inter Majami objavio da će se Mesi, koji važi za jednog od najboljih fudbalera sveta, seli u Sjedinjene Države da se pridruži tom timu.

Novi, veliki murali sa Mesijevim likom u ružičastom dresu Intera brzo postali atrakcija za navijače, kao što je ovaj u Vinvudu, u umetničkoj četvrti Majamija.

Još jedan Mesijev mural u Majamiju, koji je napravio venecuelanski umetnik Arleks Kampos, privlači pažnju prolaznika.

"Potpuno neverovatno. Mural dobija više od 1.500 fotografija dnevno. Projekat je bio veoma lep i važan jer smo naslikali Mesija u dresu Intera.

Mesi je već počeo da trenira sa novim timom, koji je trenutno poslednji u istočnoj konferenciji američke fudbalske lige. Međutim obožavaoci se nadaju da će Mesi - preokrenuti stvari.

XS
SM
MD
LG