Linkovi

Predstavljen novi model Mercedesa


Novi model Mercedesa klase "C" prikazan uoči otvaranje medjunarodnog sajma automobila u Detroitu, 12. januar 2014.

Izvršni direktor nemačke autokompanije Dajmler za Ameriku, Diter Zeče, predstavio je juče novi model Mercedesa, klase “C”, dan uoči otvaranja godišnjeg medjunarodnog sajma automobila u Detroitu.

Novi model klase “C” ima više prostora, lakši je od sadašnjeg modela i imaće više bezbednosnih karakteristika. Ovaj model će takodje trošiti manje goriva zbog većeg korišćenja aluminijuma u njegovoj konstrukciji, čime će se smanjiti težina vozila.

Nova “C” klasa Mercedesa ima kamere koje mogu da čitaju signale na putu i senzore koji mogu da procene rastojanje do kola koja se kreću ispred njih, ali još nije u stanju da koristi svu tehničku opremu. Ono što bi moglo da izgleda kao nedostatak je ustvari planirana strategija proizvodjaća Dajmlera, i predstavlja budući indikator onoga što će se dešavati sa globalnom luksuznom autoindustrijom.

Izvršni direktor Zeče je rekao da bi kompanija Mercedes mogla da izgradi još jednu fabriku u Severnoj Americi, da bi povećala kapacitet za globalnu proizvodnju. On je naveo da se na američkom tržištu prodaje najveći broj Mercedesa “C” klase, tako da bi bilo korisno da se izgradi takva fabrika u Americi da bi kompanija bila što fleksibilnija i brža u pogledu zadovoljavanja potrošačke potražnje. Merdeces proizvodi dve trećine svojih automobila u Nemačkoj, ali prodaje u inostanstvu 80 odsto svoje proizvodnje.
XS
SM
MD
LG