Linkovi

Mekejn: Srbija zaslužuje snažnu podršku SAD


Vučić i Mekejn danas u Senatu
Vučić i Mekejn danas u Senatu

Američki senator Džon Mekejn, predsedavajući Senatskog odbora za oružane snage, posle susreta sa premijerom Srbije, Aleksandrom Vučićem izjavio je da Srbija može da računa na američku podršku i investicije.

Američki senator Džon Mekejn razgovarao je sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem u zgradi američkog Senata. On je izjavio da je imao odličan sastanak sa Vučićem, koga "veoma ceni" i sa kojim je imao priliku da se sastane i ranije.

"Radujem se što ću posetiti Srbiju I doći u Beograd, tako da možemo da nastavimo dijalog o značaju odnosa naših dveju zemalja, Srbija je prešla dug put i zaslužuje snažnu američku podršku, uključujući investicije američkih kompanija i korporacija. Apsolutno, možete računati na našu podršku u evroatlantskim integracijama. Jasno je da mi ne dajemo direktive Evropskoj uniji šta da radi, ali ono što možemo da uradimo je da pomognemo na ekonomskom i diplomatskom plan i druge načine", izjavio je Mekejn, dodajući da je srpska vlada veoma uvažena ovde u SAD.

Premijer Srbije izrazio je duboku zahvalnost senatoru Mekejnu na podršci i pomoći, kao i nadu da će mu uskoro biti domaćin u Beogradu.

XS
SM
MD
LG