Linkovi

Vučić zadovoljan početkom posete SAD


Vucic
Vucic

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima američkih kompanija i rekao da je njihova zainteresovanost u ulaganja u Srbiji znak šire političke podrške SAD Srbiji.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je započeo posetu Vašingtonu susretom sa predstavnicima američkih kompanija, kojima je poručio da je Srbija spremna da im obezbedi najbolje uslove poslovanja u region zapadnog Balkana kao i podršku srpske vlade.

Predstavnici Dženeral Elektrika preneli su srpskom premijeru da je ta kompanija otvorena za nove investicije u Srbiji, dok je od predstavnika kompanije Friport MekoMoran, premijer zatražio pomoć u pronalaženju strateškog partnera za rudnik Bor.

Vučić je izrazio zadovoljstvo tim susretima, istakavši da njihova zainteresovanost za ulaganja u Srbiji znači brži proces evrointegracija i širu političku podršku SAD Srbiji.

Premijer Srbije nalazi se u poseti Vašingtonu na poziv potpredsednika Džozefa Bajdena sa kojim je trebalo da se sastane sutra u Beloj kući. Medjutim, taj susret je trenutno pod znakom pitanja, imajući u vidu da je potpredsedniku Bajdenu proteklog vikenda preminuo sin, Bo. Bela kuća bi trebalo da donese odluku o tome večeras.

Izvesni su Vučićevi susreti u Stejt Departmentu, gde će razgovarati sa pomoćnicom državnog sekretara Viktorijom Nuland, i na Kapitol Hilu gde su predvidjeni susreti sa senatorom Džonom Mekejnom, i kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, članovima srpskog kokusa.

XS
SM
MD
LG