Linkovi

Mediji: Epstin pronađen u zatvoru bez svesti, sa povredama na vratu


Fotografija Džefrija Epstina iz registra seksualnih prestupnika države Njujork, 2017.
Fotografija Džefrija Epstina iz registra seksualnih prestupnika države Njujork, 2017.

Džefri Epstin, milijarder koji je optužen za sekusalnu zloupotrebu i podvođenje maloletnica, pronađen je u zatvorskoj ćeliji na Menhetnu bez svesti i sa povredama na vratu, prenose američki mediji.

Epstina su pronašli zatvorski čuvari na podu ćelije. Njujork post prenosi da je prevezen u bolnicu, ali nije poznato kakvo je njegovo stanje niti kako je zadobio povrede.

Ovu informaciju nisu hteli da potvrde ni nadležni u zatvoru, niti Epstinov advokat.

Džefriju Epstinu je nedavno odbijen zahtev da uz kauciju bude pušten na slobodu do početka suđenja za seksualnu zloupotrebu i podvođenje maloletnica. Najavljena je žalba na takvu odluku suda.

Milijarder se izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret: da je u periodu od 2002. do 2005. u svoje vile na Floridi i na Menhetnu dovodio maloletnice i plaćao im hiljade dolara za seks.

On je već bio osuđivan za slično krivično delo na Floridi 2008, ali na veoma blagu kaznu od 18 meseci zatvora, uz uslov da svakodnevno izlazi na posao.

Tužilac koji je tada sklopio dogovor sa Epstinom bio je doskorašnji sekretar za rad u Trampovoj administraciji, Aleks Akosta, koji je nedugo pošto je Epstin ponovo optužen podneo ostavku.

XS
SM
MD
LG