Linkovi

Martina Navratilova ima rak dojke i grla


ARHIVA: Bivša teniserka Martina Navratilova (Foto; REUTERS/Hannah Mckay)
ARHIVA: Bivša teniserka Martina Navratilova (Foto; REUTERS/Hannah Mckay)

Bivša najbolja svjetska teniserka Martina Navratilova saopštila je u ponedeljak da ima rak grla i dojke.

Amerikanka češkog porijekla smatra se jednom od najboljih teniserki svih vremena, a tokom karijere osvojila je 59 grend slem turnira.

"Ovaj dvostruki udarac je ozbiljan, ali i dalje rešiv. Nadam se povoljnom ishodu. Biće loše neko vrijeme, ali ću se boriti svim snagama", navela je 66-godišnja Navratilova u saopštenju.

Navratilovoj, koja je 1981. godine dobila američko državljanstvo, rak dojke je otkriven i 2010. godine, ali je uspjela da se oporavi.

Oproštaj od Pelea
please wait
Embed

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

U saopštenju u ponedeljak navela je da joj je otkriven rak prvog stadijuma i da su prognoze dobre, te da naredne nedelje počinje terapiju.

Dijagnoza joj je uspostavljena početkom novembra kada je primijetila oteklinu na vratu.

"Martina je primijetila uvećani limfni čvor tokom WTA finala u Fort Vortu. Kada otok nije spao, urađena je biopsija i rezultati su pokazali rak grla prvog stadijuma. Istovremeno, dok su joj rađeni testovi za grlo, u dojki je pronađena sumnjiva masa za koju je utvrđeno da je rak, koji nije povezan sa rakom grla. Oba raka su u ranim stadijumima, sa odličnim ishodima", saopštila je predstavnica Navratilove, Meri Grinhem.

Grinhem je dodala da Navratilova, koja radi kao komentator na televiziji i radiju, neće ići na predstojeći Australijen open, ali se nada da će virtuelno doprinositi prenosima.

XS
SM
MD
LG