Linkovi

Muškarac maskiran u Džokera nožem napao putnike voza u Tokiju


Vatrogasci i spasilačke ekipe ispred stanice Koku u Tokiju, 31. oktobra 2021.

24-godišnji muškarac obučen u kostim Džokera, negativca iz stripova o Betmenu, napao je u nedelju uveče putnike voza u Tokiju. 17 osoba je povređeno u vreme kada su mnogi putovali ka centru grada na proslavu Noći veštica, javljaju mediji.

Policija je uhapsila napadača na licu mesta. Muškarac za koga se veruje da je u 60-im godinama bio je bez svesti i u kritičnom stanju nakon što je izboden, a očevici kažu da je napadač takođe sipao benzin po vozu i zapalio vagon.

Na jednom video snimku koji je objavljen na Tviteru vidi se kako ljudi beže iz voza koji se nekoliko sekundi kasnije zapalio. Na drugom snimku vide se putnici kako iskaču kroz prozore voza, na platformu gde se voz zaustavio.

"Mislio sam da je to to neka izrežirana situacija povodom Noći veštica", ispričao je jedan očevidac za dnevnik Jomiuri, kada je video druge putnike kako u panici trče ka njegovom vagonu. "Onda sam video muškarca kako korača ka nama, i polako maže dugačkim nožem", ispričao je i dodao da se videla krv na nožu.

Lokalni mediji kasnije su objavili da je osumnjičeni rekao vlastima da je "želeo da ubije ljude, kako bi bio osuđen na smrt".

Napad se dogodio na ekspresnoj liniji Keio na putu za Šindjuku, najprometniju železničku stanicu na svetu, oko 8 sati uveče po lokalnom vremenu.

Ovo je drugi napad nožem na nekom vozu u Tokiju u dva meseca. U avgustu, dan pre ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Tokiju, 36-godišnji muškarac izbo je 10 putnika u vozu u Tokiju. Osumnjičeni je kasnije rekao da je želeo da napada žene koje su delovale srećno.

XS
SM
MD
LG