Linkovi

Malezija potvrdila da delovi pripadaju nestalom avionu


Malezijski eksperti pregledaju delova aviona za koje se veruje da pripadaju avionu nestalom prošle godine na letu MH370, 6. avgusta 2015.

Malezija je potvrdila je da su na ostrvu Reinion u Indijskom okeanu pronađeni dodatni delovi aviona, blizu lokacije gde je prošle nedeljeno otkirven deo krila aviona Malezija erlajnsa na letu MH370, koji je nestao u martu prošle godine.

Malezijski ministar saobraćaja Liou Tiong Lai rekao je da su među novootkrivenim delovima aviona sedišta, prozorska okna i druge stvari, ali, mada je potvrdio da su to definitivno objekti koji bi se našli u i na avionu, nije mogao sa sigurnošću da kaže da su pripadali letelici tipa Boing 777.

Prethodno jer premijer Malezije Nadžib Razak izjavio da je deo krila pronađen na ostrvu Reinion prošle nedelje pripadao avionu na letu MH370, koji je nestao sa radara u martu prošle godine.

Međutim, stručnjaci u Parizu, gde je taj deo odnet na analizu, još nisu spremni da kažu da je deo pronađen na francuskoj teritoriji sigurno pripadao avionu Malezija erlajnsa. Francuski istražitelj rekao je da postoji "snažna pretpostavka" da je deo sa te letelice, ali da njihova otkrića još čekaju potvrdu.

XS
SM
MD
LG