Linkovi

Novi satelitski snimci ostataka malezijskog aviona?


Traganje za nestalim malezijskim avionom se nastavlja
Traganje za nestalim malezijskim avionom se nastavlja

Avioni i brodovi iz nekoliko zemalja već četvrti dan se koncentrišu na potragu za avionom u području 2.500 kilometara jugozapadno od Australije

Malezijski funkcioneri navode da su dobili statelitske snimke iz Francuske na kojima se vide plutajući objekti u južnom delu Indijskog okeana, gde je jedan civilni avion juče primetio navodne ostatke.

U današnjem saopštenju, malezijsko ministarstvo za transport navodi da su ti snimci blizu oblasti u kojoj su australijski i kineski sateliti prošle nedelje, tokom potrage za nestalim malezijskim putničkim avionom, snimili velike plutajuće objekte.

Avioni i brodovi iz nekoliko zemalja već četvrti dan se koncentrišu na potragu za avionom u vodama 2.500 kilometara jugozapadno od Australije, ali nisu pronašli ništa od značaja. Potraga će se nastaviti sutra.

Australijski premijer Toni Abot je danas saopštio kako postoji „rastuća nada“ da bi primećeni predmeti mogli da dovedu do napretka u pronalaženju nestalog aviona sa 239 putnika i članova posade.

Boing 777 je nestao 8. marta na letu od Kuala Lumpura do Pekinga. Do sada nije bilo čvrstih dokaza o tome šta se dogodilo sa avionom.
XS
SM
MD
LG