Linkovi

Malezija vodi istragu o pilotima nestalog aviona


Brod malezijske mornarice traga za nestalim avonom u moreuzu Malaka

Malezijske vlasti su danas saopštile da je policija pretražila kuće dvojice pilota i da ispituje komplikovani simulator leta uzet iz kuće jednog od njih.

Malezijski ministar odbrane Hišamudin Husein, navodi da je sistem za signalizaciju na nestalom malezijskom avionu bio delimično pokvaren i pre no što je pilot razgovarao sa kontrolom leta bez nagoveštaja bilo kakve nevolje.

Husein je danas izjavio da je finalni razgovor posade aviona sa malezijskim kontrolorima leta obavljen pošto je sistem za komunikaciju u avionu bio delimično onesposobljen.

Piloti nisu pomenuli bilo kakav problem što sugeriše da su možda navodili na pogrešan zaključak zemaljsku kontrolu leta ili ih je pak neko upoznat sa avio tehnologijom primorao da tako razgovaraju. Ovakav razvoj dogadjaja bi mogao da pomogne istražiteljima da odrede zašto je avion toliko skrenuo sa planirane rute i nestao sa radara pre više od nedelju dana sa 239 putnika i članova posade.

Malezijske vlasti su danas saopštile da je policija pretražila kuće dvojice pilota i da ispituje komplikovani simulator leta pronadjen u kući jednog od njih. Vlasti sada takodje ispituju inženjere koji su možda imali kontakt sa avinom pre no što je napustio Kuala Lumpur.
XS
SM
MD
LG