Linkovi

Majka ubice iz Otave o sinu


Kanadski policajci u centru Otave kod spomenika žrtvama rata
Kanadski policajci u centru Otave kod spomenika žrtvama rata

Suzan Biboa za novinsku agenciju Asošijeted pres još rekla da jedan njen deo želi da mrzi svog otuđenog sina Majkla...

Majka Majkla Zehaf-Biboa, koji je u Otavi ubio kanadskog vojnika, pre nego što je upao u zgradu Parlamenta, gde je nastavio da puca, rekla je danas da ne može da objasni taj čin svog otuđenog sina.

Suzan Biboa je za novinsku agenciju Asošijeted pres još rekla da jedan njen deo želi da mrzi sopstvenog sina Majkla. Zvanični izvori su saopštili da je on bio jedini napadač u prekjučerašnem incidentu.

Kanadski zvaničnici su saopštili da je 32-godišnji Majkl Zehaf-Biboa, rođen u Kanadi, kamerom snimljen kako beži od mesta na kojem je Spomenik žrtvama rata. Isti izvori navode da je došao u Otavu zbog spora oko oduzetog pasoša.

Policija navodi da je želeo da putuje za Siriju. Smatra se da je on bio jedini napadač, ali i dalje istražuju da li mu je neko pomagao pre pucnjave. Nije ustanovljena nikakva veza između njega i drugog smrtonosnog incidenta u Kvebeku.

Kanadski premijer Stiven Harper u obraćanju naciji rekao je da je namera napadača bila širenje masovne panike, ali da njegova zemlja nikada neće biti zastrašena.

XS
SM
MD
LG