Linkovi

Opozicija traži ponavljanje glasanja na dva biračka mesta u Nišu i tvrdi da je SNS izgubila izbore


Ilustracija - paravan za glasanje tokom izbora u Srbiji 2. juna (AP Photo/Darko Vojinovic)
Ilustracija - paravan za glasanje tokom izbora u Srbiji 2. juna (AP Photo/Darko Vojinovic)

Nosilac liste Grupe građana "Dr Dragan Milić" na izborima za Skupštinu grada Niša Dragan Milić zatražio je u sredu ponavljanje izbora na dva biračka mesta - 10 i 18 "zbog izbornih mahinacija i dodavanja glasova Ruskoj stranci."

On je na konferenciji za medije poručio da ne može da bude zablude oko toga ko je pobedio, a ko izgubio i da opozicione liste koje su prešle cenzus u Nišu imaju 3.332 glasa više od liste Srpske napredne stranke (SNS) sa njihovom koalicijom i Ruskom strankom, dodajući da se nada da oko toga "više nema dileme".

"Ako uračunate sve opozicione liste koje nisu prešle cenzus u odnosu na SNS imate razliku od skoro 7.000 glasova. Jasno i glasno poručujemo SNS i njenim koalicionim partnerima da ste izgubili izbore", rekao je Milić.

Milić je ukazao da su na bar dva biračka mesta prepravljani zapisnici kako bi se dodali glasovi za Rusku stranku, što je naveo i kao razlog zahteva za poništavanje i ponavljanje izbora na izbornim mestima 10 i 18.

"Ovo je čist falsifikat ili kriminal. Zbog ove prepravke neko mora da odgovara. Ne može niko da se igra sa izbornom voljom građana Niša. Pozivam sud da radi svoj posao, da podigne krivične prijave protiv lica koja su falsifikovala zvanični dokument sa jednog izbornog mesta", istakao je Milić i pitao koaliciju oko SNS čega se boji.

"Nemojte da se igrate sa Nišom, može da bude jako nezgodno, da ne kažem i opasno. Pozivam ljude sa druge liste iz Niša - utičite na vaše da se poštuje izborna volja građana", istakao je Milić.

Milić je naveo i da se izbori u niškoj opštini Medijana ponavljaju u nedelju na biračkim mestima 14 i 16 i pozvao sve da "odbrane izbornu volju" i glasaju za listu broj tri - "Ujedinjeni - Nada za Niš" jer "njima nedostaje malo glasova da bi dobili još jedan mandat i imali komforniju većinu u toj opštini."

Predstavnik koalicije "Biramo Niš" Đorđe Stanković rekao je da očekuje da se biračka mesta 10 i 18 na gradskom nivou ponove i da bi Viši sud o biračkom mestu 18 trebalo da donese odluku do sutra, a za biračko mesto 10 odluku očekuju u petak.

On je naveo da će u nedelju pokazati jedinstvo, ali je i pozvao građane da zajedno dočekaju izborne rezultate kod spomenika Šabanu Bajramoviću na keju.

I predstavnik liste Kreni-promeni Dušan Anđelković pozvao je sve njihove pristalice da glasaju za listu broj tri na izborima za Skupštinu opštine Medijana i najavio podnošenje krivičnih prijava protiv onih koji su prepravljali rezultate.

U tekstu su korišćeni materijali agencije Fonet

XS
SM
MD
LG