Linkovi

Vasić: Podrška Srbiji na putu ka EU


Pomoćnica ministra spoljnih poslova Srbije Ljubica Vasić
Pomoćnica ministra spoljnih poslova Srbije Ljubica Vasić

Američki sagovornici pomoćnice ministra spoljnih poslova Srbije izrazili su nadu da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora sa EU

Pomoćnica ministra spoljnih poslova Srbije Ljubica Vasić danas završava posetu Vašingtonu. Ona je proteklih dana razgovarala sa predstavnicima administracije, izmedju ostalog Dejvidom Burgerom (David Burger), vršiocem dužnosti direktora za Južnu i Centralnu Evropu, kao i Dženin Elison, specijalnom savetniciom potpredsednika Bajdena za Evropu i Rusiju.

Prema njenim rečima, medjunarodna zajednica podržava Srbiju na putu ka EU što je više puta potvrdjeno tokom njene posete. U razgovorima je istaknut značaj implementacije Briselskog sporazuma i konstatovano da su konkretni koraci i odlučnost u rešavanju problema pokazali ozbiljnost vlade Srbije u tom pogledu.

Američki sagovornici čestitali su na do sada načinjenim koracima i izrazili nadu da će Srbija u junu dobiti datum za početak pregovora sa EU. Takodje, veoma pozitivno su ocenjene akcije vlade u Beogradu na polju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, izjavila je za Glas Amerike Ljubica Vasić.
XS
SM
MD
LG