Linkovi

Eksplozija u južnom Bejrutu


Libanac gasi požar u automobilima na mestu eksplozije automobila bombe u južnom predgradju Bejruta, 2. januara 2014.
Libanac gasi požar u automobilima na mestu eksplozije automobila bombe u južnom predgradju Bejruta, 2. januara 2014.

Najmanje 5 osoba je poignulo a 20 je povredjeno u eksploziji u južnom Bejrutu, uporištu pokreta Hezbolah.

Najmanje petoro ljudi je poginulo u eksploziji u gusto naseljenoj četvrti južnog Bejruta, području poznatom kao uporište Hezbolaha. U eksploziji je ranjeno oko 20 osoba. Još nije poznato šta je izazvalo eksploziju ali je libanski ministar zdravlja Ali Hasan Halil izjavio novinarima da vlada “vodi bitku protiv terorizma.”

Na televizijskim snimcima vidi se izgoreli automobil prekriven lišćem i komadićima betona odlomljenim sa balkona obližnjih zgrada.

Eksplozija se dogodila manje od nedelju dana posle atentata na bivšeg libanskog ministra finansija, Mohamada Čatu, oštrog kritičara sirijskog predsednika Bašara al-Asada. Čata je ubijen u eksploziji automobila bombe u centru Bejruta, u kojoj je poginulo još pet osoba a oko 70 je povredjeno.

Eksplozija je usledila posle serije sektaških bombaških napada protekle godine čije su mete bili šiitski I sunitski muslimani u Libanu. U novembru je iranska ambasada, u blizini mesta današnje eksplozije, bila meta dvostrukog samoubilačkog bombaškog napada.
XS
SM
MD
LG