Linkovi

Tramp u Las Vegasu dok se nastavlja istraga pucnjave


Predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija u dru[tu hirurga Džona Fajldsa u Univerzitetskom medicinskom centru.
Predsednik Donald Tramp i prva dama Melanija u dru[tu hirurga Džona Fajldsa u Univerzitetskom medicinskom centru.

Predsednik Tramp doputovao je u Las Vegas, tri dana posle najteže masovne pucnjave u novijoj američkoj istoriji, da bi pružio utehu žrtvama napada i odao priznanje ljudima koji su im pritekli u pomoć.

Predsednik Tramp odao je počast profesionalizmu lekara, koji su pružali hitnu pomoć žrtvama pucnjave, navodeći da je zbog susreta sa pacijentima jedne od bolnica "ponosan što je Amerikanac". Tramp je izjavio da se sastao sa nekim "strahovito ranjenim pacijentima" i veličao njihovu hrabrost.

"Jedna poruka koju donosim je da smo uz vas sto odsto", rekao je predsednik Tramp pred novinarima pre sastanka sa zvaničnicima snaga reda u Las Vegasu i da je mnoge od njih pozvao da posete Vašington. Predsednik je odbio da odgovori na pitanje o kontroli naoružanja, rekavši da "nije došao da bi danas pričao o tome". Trump je rekao da istražitelji još nisu utvrdili šta je motivisalo osumnjičenog Stivena Pedoka da počini napad ali da "intenzivno rade na tome."

WATCH: Tramp govori o susretu sa lekarima

Trump on Meeting Medical Officials, Wounded
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:54 0:00

Predsednik će imati "ograničeno prisustvo" u Las Vegasu u interesu istrage koja je u toku, rekla je portparolka Bele kuće Sara Hakabi Sanders novinarima.

62-godišnja Marilu Denli vratila se u SAD sa Filipina gde su je na međunarodnom aerodromu LAX sačekali agenti FBI-a
62-godišnja Marilu Denli vratila se u SAD sa Filipina gde su je na međunarodnom aerodromu LAX sačekali agenti FBI-a

Osoba od interesa

Vlasti su identifikovale 64-godišnjeg Stivena Pedoka kao muškarca koji je između devet i 11 minuta pucao iz sobe sa 32. sprata hotela Mendalej Bej. Više od 500 ljudi je ranjeno u napadu.

Šerif Džo Lombardo rekao je novinarima da je "apsolutno" uveren da će policija ustanoviti motiv napadača i da očekuje da će u narednih nekoliko dana dobiti "značajnu količinu informacija."

"Ostvarili smo napredak ali još nemamo kompletne odgovore", rekao je.

Tramp je stigao u Las Vegas u trenutku dok su agenti FBI-ja ispitivali Pedokovu devojku Marilu Denli o tome da li je napadač pokazivao bilo koje nagoveštaje da se sprema da počini masovno ubistvo. Ona je bila na Filipinima u vreme napada i vratila se u SAD kasno sinoć.

Lombardo kaže da je Denli "osoba od interesa" u slučaju napada koji je, prema njegovim rečima, "očigledno bio unapred planiran."

"Činjenica da je imao tu vrstu i količinu oružja u svojoj sobi govori da je pažljivo osmislio napad i prilično sam uveren da je sve pažljivo isplanirao i procenio, što je uznemirujuće", rekao je šerif.

Bdenje za žrtve napada na publiku muzičkog festivala Route 91
Bdenje za žrtve napada na publiku muzičkog festivala Route 91

XS
SM
MD
LG