Linkovi

Krivokapić: Otrovne strijele koje dolaze od zvaničnika Srbije nezabilježene u istoriji Crne Gore


Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić govori u Skupštini Crne Gore (Foto: gov.me, B.Ćupić)
Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić govori u Skupštini Crne Gore (Foto: gov.me, B.Ćupić)

Predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić rekao je u četvrtak da “nije zabilježeno u istoriji Crne Gore da su u kratkom vremenskom periodu sa najvećih državnih adresa Republike Srbije upućivane ovako otrovne strijele Vladi Crne Gore, premijeru i predsjedniku Skupštine, Aleksi Bečiću, pokušajući na taj način da nas proglasi izdajnicima”.

„U Luksumbergu sam citirao nikog drugog do Marka Miljanova: "Kada vas napadaju nemojte odgovarati, jer ako imaju imalo obraza zastiđeće se za ono što rade“, poručio je premijer Krivokapić, aludirajući na optužbe upućene Krivokapiću i Bečiću sa zvaničnih adresa iz Beograda zbog usvajanja Deklaracije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu.

Krivokapić je, tokom premijerskog sata u Skupštini Crne Gore, istakao da Vlada Crne Gore aktivno radi na nadogradnji odnosa sa svim svojim susjedima kako bi svojim primjerom dala podstrek za demokratski, ekonomski i svaki drugi napredak regiona.

“Smatramo da smo u sprovođenju te politike vrlo uspješni i prepoznati van granica našeg regiona. Mi nemamo otvorenih pitanja sa svojim susjedima, i dosljedni smo u sprovođenju ovog cilja, ne samo kroz prizmu evropske i evro-atlanske integracije već i kao svom nedvosmislenom i trajnom opredjeljenju“, rekao je premijer.

On je rekao i da je “u više navrata istaknuto da je Crna Gora posvećena razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Srbijom.”

“Pokušali smo sve što je do nas i možda najbolji način je da smo sarađaivali tamo gdje moramo a to je na nivou ministara. Jedino premijer nije posjetio Srbiju“, kazao je premijer Krivokapić.

On je naveo da je ubijeđen u to da je “veliki broj turista iz Srbije koji trenutno borave, sasvim nesmetano, u Crnoj Gori, pokazatelj da trenutno “zaoštravanje odnosa ”dvije države na političkoj ravni neće uticati na svakodnevni život građana naše dvije države”.

„Dnevnopolitička neslaganja ne smiju biti prepreka u ostvarivanju saradnje upravo u oblastima koje ste Vi pomenuli u Vašem pitanju”, rekao je i dodao da “upravo tu Crna Gora i Srbija ostvaruju napredak i siguran sam da ćemo uspjeti da ekonomsku i kulturnu povezanost prati i politička. Politika nikada nije mogla da utiče na međuljudske odnose naših građana, jer smo na kraju dana upućeni jedni na druge”, naglasio je Krivokapić.

XS
SM
MD
LG