Linkovi

Pet mrtvih u bombaškom napadu u Siriji


Državna novinska agencija SANA okrivila je "naoružane terorističke grupe" za eksploziju, koju je nazvala "još jednim kršenjem" primirja

Krhko primirje između sirijskih snaga i pobunjenika nastavlja da gubi smisao posle današnjeg napada automobilom natovarenim eksplozivom ispred crkve u gradu Deir Ezor na istoku zemlje.

Državna novinska agencija SANA okrivila je "naoružane terorističke grupe" za eksploziju, koja je - kako agencija navodi - izazvala velika oštećenja crkve. SANA je napad nazvala "još jednim kršenjem" primirja između vlade i pobunjenika, koje je stupilo na snagu juče s početkom svetog muslimanskog praznika Kurban bajrama.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu tvrdi da je u eksploziji poginulo pet ljudi. Ista grupa takođe navodi da je sporadičnog nasilja bilo i u drugim delovima Sirije, uključujući i dva najveća grada - Alepo i prestonicu Damask.

Organizacija je saopštila da je juče, prvog dana primirja u nasilju povezanom sa anti-vladinim protestima širom Sirije ubijeno 150 ljudi.
XS
SM
MD
LG