Linkovi

U Srbiji nagli skok novozaraženih - registrovano više od 5.000


Testiranje građana na Institutu Torlak
Testiranje građana na Institutu Torlak

U Srbiji se danima beleži porast broja novozaraženih koronavirusom.

Prema zvaničnim podacima, u utorak je registrovano još 5.224 novozaraženih na 21.876 testiranih uzoraka. Umrlo je 19 ljudi.

Hospitalizovano je 2.188 osoba, a životno je ugroženo 79.

Nova godina u Srbiji proslavljena je masovnim dočecima na otvorenom i u ugostiteljskim objektima. Novi, zarazniji, omikron soj registrovan je u decembru u Srbiji, ali nije poznato da li je trenutno dominantan.

Pojedini lekari su upozoravali na opasnost od novog talasa infekcije posle proslava, ali Krizni štab pred kraj prošle godine nije doneo restriktivnije mere.

Mediji prenose da su se ponovo formirali redovi ispred kovid ambulanti.

RTS javlja da se u domu zdravlja Savski venac u Beogradu povećao broj pregleda i da građani dolaze zbog curenja iz nosa, temperature, kašlja, bola u grlu.

Doktorka Slađana Tomić kazala je su se obistinila predviđanja lekara da će praznici dovesti do povećanja broja obolelih.

Ona je rekla da se ne zna, dok rezultati testiranja ne budu gotovi, da li je reč o koronavirusu ili drugim respiratornim infekcijama. Dodala je da se lekari nadaju blažoj kliničnoj slici od omikrona, sa manjim brojem hospitalizovanih i umrlih.

Portal Nova.rs prenosi da se u beogradskim kovid ambulantama čeka satima na red za testiranje za kovid 19.

XS
SM
MD
LG