Linkovi

Doček za "zlatnog" paraolimpijca Ivana Cvetkovića na Kosovu


Srpski paraatletičar Ivan Cvetković iz sela Straža u opštini Novo Brdo, osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za paraatletičare u Poljskoj.

Ivan Cvetković sa Kosova koji je postao prvak Evrope na 400 metara za
paraolimpijce, stigao je u utorak u rodno selo u opštini Novo Brdo. Cvetković je na evropskom takmičenju učestvovao kao reprezentativac Srbije.

Srpski paraatletičar Ivan Cvetković iz sela Straža u opštini Novo Brdo, osvojio je zlatnu medalju u trci na 400 metara na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za paraatletičare u Poljskoj. Cvetković je kao reprezentativac Srbije do zlata došao istrčavši stazu za 50,63 sekunde i time oborio i svoj lični rekord.

„Meni znači mnogo, ne samo meni nego nadam se i za celo Kosovo da je ovo jedan veliki uspeh, naravno i za državu Srbiju, otići na tako veliko takmičenje i postići najveći i najbolji rezultat. To je jedno veliko zadovoljstvo, učestvovati i čuti himnu na pobedničkom postolju“, kazao je Ivan Cvetković.

Ivanu, koji je u utorak stigao u rodnu Stražu priređen je svečani doček

„Ovo ne znači samo za mene, to je lično njegov uspeh koji je on postigo, ne samo za moje selo nego za ceo Kosovskopomoravski okrug. Bitno je da je probio led. Prvo je osvojio bronzu,a sada zlato. Idemo dalje.... Ja sam uvek bio ponosan, još kad je upisao fakultet, pa kad se učlanio u atletski klub i onda, možda sam prosio da bi on završio sve to. Ja znam kako sam izdržao sve to“, kazao je Ivanov otac Zoran Cvetković.

Doček za "zlatnog" paraolimpijca Ivana Cvetkovića
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Cvetkoviću je na ostvarenom uspehu čestitao i gradonačelnik Novog Brda Svetislav Ivanović.

„Ne samo za mene nego za sve građane, sve stanovnike opštine Novo Brdo, Kosova i šire ovo je jedan veliki uspeh. Ljudi su oduševljeni, a znajući Ivana koji je svojim radom, trudom i zalaganjem i zaslužio ovu osvojenu medalju gledadajući ga svakodnevno gde trenira i gde se zalaže maksimalno i svaki rad mogu s pravom da kažem isplatio se, a pogotovo sa ovakvom željom i ovakvim elanom“, rekao je Ivanović.

Pored zlatne medalje na ovogodišnjem Ivan je učestvovao i na prethodnom Evropskom prvenstvu u Berlinu 2018. godine kada je osvojio bronzanu medalju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG